Blogi

Ruoan osuus kulutuksen ilmastovaikutuksista on suunnilleen yhtä suuri kuin liikenteen tai asumisen. Siksi ei ole ihan sama, että mitä suuhunsa panee. Hiilijalanjäljen ajatteleminen voi auttaa sinua vähentämään kulutusvalintojesi ympäristövaikutuksia. Verkossa on erilaisia työkaluja, joiden avulla voit arvioida oman hiilijalanjälkesi.

Luomu on merkittävä osa suomalaista ruokajärjestelmää. Se vastaa kuluttajien vaatimuksiin ja tarjoaa ratkaisuja moniin ympäristö- ja ilmastokysymyksiin. Luomussa käytössä olevat viljelymenetelmät edesauttavat monien ympäristötavoitteiden toteutumista, kuten torjunta-aineiden ja kemiallisten lannoitteiden käytön vähentämistä.

Ruokamatkailu

09.01.2023

Kaikki matkailijat eivät vieraile museossa, eivät osallistu lumikenkäsafarille tai eivät esimerkiksi lähde kiertoajelulle - mutta jokainen matkailija syö. Ruoan avulla luodaan muistoja kaikilla aisteilla ja vahvistetaan tiedollisia, emotionaalisia sekä fyysisiä muistikuvia.

Kumppanuusmaatalous on ruoan tuottajan ja kuluttajan tai muiden kumppaneiden (esim. ravintola, päiväkoti, koulu) yhteistyötä. Kuluttaja sitoutuu satokaudeksi kerrallaan ostamaan tietyn osan kumppanuustilan sadosta tai muusta tuotannosta. Viljelijä puolestaan sitoutuu tuottamaan ruokaa sovitusti ja parhaan taitonsa mukaan.